A jóga fantasztikus hatással volt a testemre
 

Erdős Viktória

Gyerekkoromtól kezdve érdeklődöm az ezoterikus ismeretek, az asztrológia, a gyógynövénytan, a masszázs, a keleti kultúra és tudományok iránt. 9-10 éves korom óta gyűjtöm az ezekkel kapcsolatos újságcikkeket, magazinokat, és könyveket. Érdeklődési köröm miatt középfokú tanulmányaimat az egészségügyben végeztem

2003-ban elvégeztem az Agykontroll alaptanfolyamot. Egyetemi tanulmányaim alatt számomra legmegfelelőbb mozgásformaként a hastáncot választottam, melyet IndzsiDeniz török származású táncostól sajátítottam el.2004-ben következett az Agykontroll Ultra tanfolyam elvégzése, ezt 2007-ben a Reiki 1. majd a Reiki 2. követte, 2008-ban Reiki mesterfokozatot szereztem. Elmélyítettem tudásomat a különböző masszázsokban: Fizikai közérzetjavító frissítőmasszőr, Relaxáló –arcmasszázs, Fogyasztó-alakformáló masszázs, Vérkeringést serkentő talpmasszázs, Frissítő baba-, kismama és kisgyermek masszázs, Babamasszázs aromaterápiával, mézmasszázs tanfolyamokat végeztem. Ismereteimet Táplálkozási tanácsadó, Arolo 1. fokú (energetikai diagnózis- és kezelési rendszere), Élet az angyalokkal (relaxációs módszer), és önismereti képzések elvégzésével bővítettem.

Cikket írtam a babamasszázsról: http://biotar.hu/ep-test/675

Nyolc évvel ezelőtt egy természetgyógyász ajánlása által megismerkedtem az öt tibeti jógával. Christopher S. Kiléham Az öt tibeti – Öt dinamikus gyakorlat az egészség, az energia és a személyes erő érdekében című könyvből tanultam meg a mozdulatokat.

Munkáim miatt íróasztalnál ülve, számítógép előtt görnyedve töltöttem a napjaimat, évekig mozgásszegény életmódot folytattam, gerincproblémával, gerincferdüléssel, ezek miatt kézzsibbadással küzdöttem, megoldást kerestem személyes problémámra, amikor egy látássérült barátnőm gerincjóga óra utáni élményei elmesélésének hatására azonnal beiratkoztam a Mandala Jógastúdió Gerincjóga oktatóképzésére. A jóga fantasztikus hatással volt a testemre, tartásomra, közérzetemre, jótékony hatásának köszönhetően nem zsibbadt a kezem, és elmúlt a gerincproblémám. A jóga gyakorlása életem részévé vált, mely során tiszteletben tartom, de mégis fokozatosan átlépem saját határaimat.

Nagy hatást tettek rám Spala Korinna jógaoktató, Horváth Zoltán jógaoktató, Vargáné Bende Erika jógaoktató, Malik Tóth István, aki a látássérült barátaim jógaoktatója, Domonkos Piroska Reiki mester tanárom, Klima Anita dietetikus tanárom.

A gerincjóga a modern mozgásterápia házassága a tradicionális Hatha jógával. A látszólag egyszerű, mégis anatómiailag precízen felépített gyakorlatoknak, testtartásoknak köszönhetően a gerincjóga kiegyensúlyozza az izomzatot, és az elmét, támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait, harmonizálja a hormonális rendszert, a keringést, és az energetikai folyamatokat, hatékonyan támogatja és kiegészíti a különféle gyógyító eljárásokat.

Jógaoktatóként igyekszem a tanítványokat fejlődésükben támogatni saját határaik tiszteletben tartásával.

Elérhetőségeim:

Erdős Viktória

viki@anandastudio.hu

+36 70 37 92 588

Jógaoktatóként igyekszem a tanítványokat fejlődésükben támogatni saját határaik tiszteletben tartásával.

Erdős Viktória