” A NŐI SZÉPSÉG BELÜLRŐL FAKAD, A LÉLEK HARMÓNIÁJÁBÓL, AMI NEM LÉTEZHET ÖNBIZALOM ÉS ÖNELFOGADÁS NÉLKÜL!”

Női jóga

Mi is az a Női jóga?

Mi nők különböző célokkal kezdünk el jógázni. Van aki a stresszt akarja levezetni, van aki a gerincét védené, van aki izmosabb,hajlékonyabb, karcsúbb szeretne lenni. Sokan azért, mert a nőiségükkel vannak gondjaik, van aki hormonzavar vagy párkapcsolati probléma miatt és van aki azért mert a csapból is a jóga jótékony hatása folyik.
A női jóga a hagyományos hatha jóga alapokra épülő, női egészséget támogató, preventív és terápiás módszer. Nőknek lett megalkotva, egyfajta terápiás jógaként, hiszen nemcsak a fizikai testtel, hanem a lélek anatómiájával is foglalkozik.
Sokkal megengedőbb, lágyabb, mint a klasszikus, eredendően férfias Hatha jóga foglalkozás.

A női jóga nem csupán fizikai gyakorlás, inkább befelé fordulás, magunkra figyelés, áramlás.

90 perc, ami a Te időd, amikor csak Magaddal törődsz, ahol a figyelmünket a nőiségünk felé irányítjuk.
Ahol jobban megismerjük a saját testünket, lelkünket, erősítjük női oldalunkat, aktivizáljuk női energiáinkat.
Ez a másfél óra egy kiegyensúlyozott elegye az egész testet átmozgató jóga gyakorlatoknak, a gátizom tornának és a relaxációnak.
Egy tér, ahol együtt vagyunk, együtt mozgunk, lélegzünk, létezünk.
Az órákon testi szinten átmozgatjuk a medence, csípő területét, erősítjük a gátizmokat, ráhangolódunk a ciklusunkat irányító energiákra, optimalizáljuk a hormonrendszer működését.
Rengeteg olyan gyakorlatot végzünk, melyek segítenek felébreszteni és megfiatalítani a női szerveket. Az egymásba áramló gyakorlatok segítenek megtapasztalni a női energiák áramlását, ellazítják és felfrissítik a testet.

A nőijóga órákon lágyan nőiesen gyakorlunk.

A test finom mozgatása, a női területek ringatása, izmok feszítése, lazítása, szépség, nőiesség külső-belső összhangjának a harmonizációja a cél. A test szépen változik, egyre hajlékonyabb, feszesebb, formásabb,mindez erőlködés nélkül. Közben növekszik az energiaszint és a belső harmónia.
Női ciklusunk során hormonjaink folyamatos változásban vannak, és ezzel együtt folyamatos változásban a kedélyünk, energiaszintünk, nyitottságunk vagy épp befelé fordulásunk. Egy nőijóga óra épp ezért nagyon megengedő, mindenki a saját ciklusának megfelelő dinamikával merülhet bele az áramlásba.

Itt semmi nem kötelező és éppen ezért nem jellemző a szigorú javítás. A sokszor férfiasan viselt hétköznapokból kiszakadást jelenthet egy nőijóga órán való részvétel, ahol nőiségünk megélése kerül fókuszba.

Az óra hangulatát fokozza a gyertyák fénye, a halk indiai zene és a füstölő kellemes illata.

A nőijóga órák ilyen varázslatos hangulatban zajlanak.

Ha szeretnél kiszakadni a hétköznapok valóságából és egy cseppnyi varázslatot vinni a mindennapjaidba, akkor itt a helyed!

Várlak szeretettel!

A jóga egy olyan utazás,amely során önmagad fedezheted fel…

Női jóga