A jóga számomra életforma, tudatosság, figyelem, jelenlét, béke
 

Vargáné Bende Erika

A mozgás, a tánc és a zene szeretete mindig fontos szerepet játszott az életemben. Fiatalabb éveimben sokféle mozgásformát kipróbáltam az éppen divatos irányzatok közül (aerobic, callanetics), majd abbahagytam, újrakezdtem, de mindig volt egy hiányérzetem, mivel ezek a tevékenységek nem hozták el a teljességet számomra. Többféle mozgásformával próbálkoztam, sok utat kipróbáltam, de valami másra vágytam, ezért tovább keresgéltem.

Először több mint 20 éve egy jógavideón keresztül találkoztam a jóga mozgáskultúrájával, majd könyvből próbáltam elsajátítani – nem sok sikerrel.

Jógázni rendszeresen 15 éve kezdtem el. Akkor látogattam el először egy jógafoglalkozásra. Sorsszerű találkozás volt, szerelem első gyakorlásra. Teljesen megváltoztatta az életem. Valami olyat adott nekem, amit más mozgásformákban addig nem találtam meg. Megéreztem, hogy a jóga a test fejlesztésén túl valami mást is hordoz magában. Nem pusztán erősebb és lazább lett a testem, hanem az egész életemre hatással volt, van. Tudatosságot hozott a mindennapokba, megtanított jobban odafigyelni  a testre, a lélekre, az egészségre.

A nőiségemmel való tudatos foglalkozás vezetett el 2009-ben az első női jóga oktatóképzésre. Azóta folyamatosan képzem magam különböző területeken, mélyítem tudásomat, hogy hitelesen közvetítsem tapasztalataimat másoknak is.
A tanítás során boldoggá tesz, ha valami olyat adhatok, amitől mások is jobban érzik magukat, ami előrébb visz, ami boldoggá teheti a mindennapokat.

Jelenleg az amerikai Yoga Alliance által minősített RYT 500 nemzetközi oklevéllel rendelkezem.

A Vinyasa Flow-n kívül tanítok Nőijóga,Kismama és Gerincjóga stílusokban is.

A jóga végérvényesen új pályára állított, életem részévé vált és átszövi mindennapjaimat.

Segít önmagam megismerésében, lelki fejlődésemben, egészségem megőrzésében, és nem utolsó sorban az örömteli és harmonikus mindennapok megteremtésében.

Szeretettel várlak az óráimon, hogy mindezt megtapasztald!

“A jóga számomra életforma, tudatosság, figyelem, jelenlét, béke.
Egy olyan tökéletes egység, ami mindig egyensúlyba hoz és testi-, lelki harmóniát biztosít.”

Elérhetőségeim:

Vargáné Bende Erika

info@anandastudio.hu

+36 30 44 88 365

A jóga egy olyan tökéletes egység, ami mindig egyensúlyba hoz és testi-, lelki harmóniát biztosít

Vargáné Bende Erika