Női egészséggel, termékenységgel foglalkozom

Vargáné Bende Erika

A jóga számomra életforma, tudatosság, figyelem, jelenlét, béke. Egy olyan tökéletes egység, ami mindig egyensúlyba hoz és testi-, lelki harmóniát biztosít.
Mindig fontos szerepet játszott életemben

A mozgás, a tánc és a zene szeretete

Világ életemben kíváncsi, kereső ember voltam. Mindig kutattam, mi az, amiben a leginkább önazonos tudtam lenni. Az utamon sok-sok területet bejártam, rengeteg vargabetűvel tarkítva.

Aztán 20 évvel ezelőtt elmentem életem első jógaórájára és úgy éreztem megérkeztem. Összeért mindaz, amit éveken át kerestem.
A jóga által radikális változások történtek az életemben nemcsak fizikai, hanem mentális és lelki síkon is. Átformálódtam kívül-belül.
A jóga tanulásával megnyílt előttem az a védikus bölcsesség, amely segítségével sokkal könnyebb volt átlátni és megérteni a magam, és a világ működését.
Azóta már több mint 1000 óra jógaoktató képzés és további több száz óra egyéb anatómia képzés áll mögöttem, köszönhetően a tudásszomjamnak és az óriási akaratomnak.
Szenvedélyesem kutatom hogyan tudjuk elérni a maximális női egészséget – természetes módon.
Elsődleges életfeladatommá vált, hogy megértsem a női test működését, hogy segítsek az embereknek egy másik nézőpont szerint rálátni saját egészségi állapotukra, szakítani a korlátozó hiedelmeikkel, és vállalni saját felelősségüket az életük alakításában.
„Azt tanítom, amiben hiszek, ami számomra a legtöbbet adja és amiről meggyőződésem, hogy jó Neked.”
A nőijóga és gerincjóga mellett Aviva tornát is tanítok. Hiszem, hogy mindkettő terápiás módszer közelebb visz bennünket a női hormonális egészséghez, termékenységhez.
Az Aviva tréneri jogosultságot Tóth Líviánál, az Aviva Alapítvány létrehozójánál szereztem meg 2011-ben, amihez szükség volt további ismeretekre, (táplálkozás, hormonrendszer), majd egy más szemszögből való látás és tudás, Bene Máté gerincsérvre szakosodott gyógytornász összes képzése.
Több ezer nőijóga kurzust, egyéni és kiscsoportos Aviva-tornát tartottam az elmúlt 14 évben.
Sok-sok nőnek segítettem, rengeteg tapasztalatot szereztem és folyamatosan fejlesztettem magam, hogy még hatékonyabban tudjak segíteni.
Minden érdekel, ami a nőkkel kapcsolatos. Jógaoktatóként nagyon fontos számomra a nyitott szemléletmód és minden olyan lehetőség, amely természetes módon közelít az emberhez.
És az útnak még nincs vége, a mai napig képzem magam, előadásokra járok, fejlesztem a tudásom, hiszen minél többet tanulok, annál inkább rájövök, hogy mennyire keveset is tudok.
Szívem, lelkem és rengeteg időm van ebben a 14 évben.
Szeretem, amit csinálok, mert úgy érzem jó vagyok benne, jól érzem magam közben és talán adhatok valamit azoknak, akiket szolgálok.
Hiszem, hogy igazi kincs lehet az ember életében, ha rátalál az útjára, ahol önmaga lehet, amit szíve-lelke áramlásával csinálhat.
Szeretettel várlak az óráimon, hogy mindezt megtapasztald!

Először jönnél hozzánk? :)

A jógaórákra való jelentkezést most csak telefonon keresztül tudom fogadni. Kérlek keress bátran a lenti telefonszámon!
  • Ha első alkalommal jössz hozzánk, kérünk, érkezz 20 perccel korábban, hogy az átöltözés mellett maradjon idő egy rövid, gyors regisztrációra is.
  • Az órák pontosan kezdődnek. Érkezz időben, mert nincs recepció, így az óra kezdése után a későket nem áll módunkban beengedni.
  • Kérjük, kapcsold ki, vagy halkítsd le a mobilod!
  • Maradj az óra végén a relaxációra, ne rohanj el. Ha már eljöttél, szánj időt magadra.
  • A gyakorláshoz szükséges eszközöket (jógamatrac, pléd, segédeszközök) biztosítjuk! Ha mégis szeretnél saját eszközeiddel gyakorolni, hozd magaddal bátran!
  • Kényelmes, szabad mozgást biztosító ruha a legjobb a jógához. A jóga mezítlábas műfaj, edzőcipőre nem lesz szükséged.
  • Gyakorolj üres gyomorral! De legalább 2-3 órával az órakezdés előtt már ne egyél! Az órák előtt 10-15 perccel már vizet se fogyassz.
  • A jóga mindenkinek szól, kortól, nemtől, testalkattól, stb. függetlenül! Kérünk azonban, hogy tájékoztasd az oktatót, ha bármilyen egészségügyi problémád, mozgásszervi panaszod van.
  • Kérjük, vigyázz a rendre, a tisztaságra.
  • A stúdióban egyszerre több órát tartanak. Ügyelj rá, hogy a közös helységekben se beszélj hangosan – ne zavarj másokat gyakorlás közben!