Óratípusok

NMPT Természetes Mozgáskorrekció

A gerincsérv és a degeneratív mozgásszervi betegségek új, prevenciós útja.

Az NMPT csodája

Lehetőséget teremtünk az idegrendszerednek, hogy újra helyesen tudja vezérelhesse a mozgás szervrendszert, és fogjuk a kezed az úton, amelynek célja a helyes mozgásminta kialakítása és rögzítése.

Ananda módra

Mi az az NMPT?

Az NMPT (Natural Movement Pattern Training) a gerincsérv és a degeneratív mozgásszervi betegségek új prevenciós útja, a helyes testtartás elsajátítása, illetve az állapotnak megfelelően összeállított mozgásterápia.
A módszert Bene Máté gerincspecialista gyógytornász dolgozta ki, aki több ezer gerincsérves embernek segített már a műtét nélküli gyógyulásban.  Egy olyan gyakorlati modul, amely a legújabb mozgásrendszeri kutatások eredményei alapján lett összeállítva.
Egy olyan mozgásminta korrekció, mely segítségével mi NMPT instruktorok már mozgás közben észrevesszük és felismerjük az aszimmetriákat, a rossz mozgás mintákat. Tudjuk korrigálni mindezt úgy, hogy közben teljesen biztonságos gyakorlatokat végeztetünk a vendégekkel.
Az NMPT, a legújabb mozgásrendszeri kutatások eredményei alapján összeállított gyakorlati modul. A gerincsérv és a degeneratív mozgásszervi betegségek új prevenciós útja, a helyes testtartás elsajátítása, illetve az állapotnak megfelelően összeállított mozgásrendszer.
Ez nem pusztán gerinctorna, vagy szokványos edzés, ez a jelenünk és a jövőnk új preventív szemléletű mozgásrendszere, melyet kellő gyakorlás után hatékonyan tud bárki mindennapjaiban, akár otthon egyedül is alkalmazni.

Segítünk elbúcsúzni az évek óta tartó váll-, hát- és derékfájdalomtól

Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód, a rossz tartás az izmok elmerevedéséhez, a gerincoszlop kóros elváltozásához vezethet. A helytelen testtartáshoz hozzászokva a zsugorodásra hajlamos izmok zsugorodnak, a gyengülésre hajlamos izmok gyengülnek, ezáltal módosítják a gerinc eredeti formáját. 

Más izmok, más módon és más húzásiránnyal mozgatják az ízületeket, melyekben ezáltal egyre erősebb kompressziós-és nyíróerők jönnek létre. Az izomegyensúly felborulása miatt izomfájdalmak, a tartás megváltozása miatt pedig ízületi fájdalmak alakulhatnak ki.

Az NMPT mozgásterápiával vendégeink egyedi óra keretén belül sajátítják el a korrekciós gyakorlatokat. Az órákon a beidegződött rossz mozgásmintát kijavítjuk, ezáltal lehetőséget teremtünk az idegrendszernek, hogy újra helyesen tudja vezérelni a mozgás szervrendszert, és segítünk a helyes mozgásminta kialakításában és rögzítésében is.

A természetes mozgásterápia útja
Az NMPT jótékony hatása helyreállítja a felborult izomegyensúlyt. Nyújtja az összezsugorodott izmokat, növeli az ízületek mozgáspályáját, bekapcsolja a helyes testtartásért felelős izom és kötőszöveti rendszert.  
Csökkenti a rossz mozdulatokból adódó sérülések előfordulását. Hatékonyan javítja a már kialakult gerincbetegségek – gerincferdülés, porckorongsérves eredetű panaszok- okát.
A Természetes Mozgásminta Tréning rendszeres gyakorlása gyökeresen megváltoztatja a mozgásmintát, a közérzetet és a mindennapi életet.

NMPT mozgáskorrekció

Vargáné Bende Erika
Nálunk minden jógaóra anyagába beépítve használjuk az NMPT gyakorlatait, így tudatosítva és megtanítva, hogyan és milyen módon kerülhetőek el a mozgásszervi problémák.

Kezdőknek és haladóknak is

90 perc

Kérdésed van?

Örülök, ha felmerültek benned kérdések! Keress engem bizalommal és legjobb tudásom szerint igyekszem majd megválaszolni azokat.

Egyénre szabott mozgásterápiával a fájdalmak ellen!

Jelentkezz be hozzám!

Instruktorként hamar észrevesszük a tested aszimmetriáit és rossz mozgásmintáit. A biztonságosan végezhető gyakorlatok segítségével újra fájdalommentesen élvezheted a mindennapokat! 

Vargáné Bende Erika - Jógaoktató
Jelentkezés

A jógaórákra való jelentkezést most csak telefonon keresztül tudom fogadni. Kérlek keress bátran a lenti telefonszámon!

Először jönnél hozzánk? :)

A jógaórákra való jelentkezést most csak telefonon keresztül tudom fogadni. Kérlek keress bátran a lenti telefonszámon!
  • Ha első alkalommal jössz hozzánk, kérünk, érkezz 20 perccel korábban, hogy az átöltözés mellett maradjon idő egy rövid, gyors regisztrációra is.
  • Az órák pontosan kezdődnek. Érkezz időben, mert nincs recepció, így az óra kezdése után a későket nem áll módunkban beengedni.
  • Kérjük, kapcsold ki, vagy halkítsd le a mobilod!
  • Maradj az óra végén a relaxációra, ne rohanj el. Ha már eljöttél, szánj időt magadra.
  • A gyakorláshoz szükséges eszközöket (jógamatrac, pléd, segédeszközök) biztosítjuk! Ha mégis szeretnél saját eszközeiddel gyakorolni, hozd magaddal bátran!
  • Kényelmes, szabad mozgást biztosító ruha a legjobb a jógához. A jóga mezítlábas műfaj, edzőcipőre nem lesz szükséged.
  • Gyakorolj üres gyomorral! De legalább 2-3 órával az órakezdés előtt már ne egyél! Az órák előtt 10-15 perccel már vizet se fogyassz.
  • A jóga mindenkinek szól, kortól, nemtől, testalkattól, stb. függetlenül! Kérünk azonban, hogy tájékoztasd az oktatót, ha bármilyen egészségügyi problémád, mozgásszervi panaszod van.
  • Kérjük, vigyázz a rendre, a tisztaságra.
  • A stúdióban egyszerre több órát tartanak. Ügyelj rá, hogy a közös helységekben se beszélj hangosan – ne zavarj másokat gyakorlás közben!